Shortlease

Shortlease is een flexibele manier van autoleasing. Zoals de naam al aangeeft, gaat het om leasen voor een korte periode. Vaak kan de lease auto al na 1 maand per dag worden opgezegd. Dit is ideaal bij werknemers in hun proeftijd of in situaties waar projectmatig of tijdelijk een auto nodig is. Shortlease wordt altijd aangeboden op basis van Full Operational Lease.

Shortlease kan gezien worden als een combinatie van huren en leasen. De flexibiliteit van huren samen met de scherpe tarieven van leasen. Een normale leaseperiode varieert gebruikelijk tussen de 24 en 60 maanden. Bij shortlease varieert de leaseperiode tussen de 1 en 12 maanden. De gemiddelde looptijd van een shortlease contract is 5 maanden.

Wanneer is Shortlease interessant?

Zoals eerder vermeld is shortlease ideaal wanneer er snel over een lease auto beschikt moet worden. Dit kan het geval zijn bij een nieuwe opdracht waarbij er snel gehandeld moet worden bijvoorbeeld. Vaak is het dan lastig om op zeer korte termijn een representatieve auto beschikbaar te hebben naar wens. Shortlease is dan een ideale manier om snel en met een aantrekkelijk tarief te rijden.

Het voordeel is dat bij shortlease alle leasecomponenten in het tarief zijn inbegrepen(Full Operational Lease). Je hoeft dus niet zelf een verzekering af te sluiten, of bezorgd te zijn bij een reparatie. Alle componenten zijn inbegrepen. Of je nu een diesel, benzine, hybride of elektrische auto wenst te rijden, met shortlease kan dit allemaal.

Voordelen van shortlease

- Flexibele looptijd, geen langdurig leasecontract
- Reparatie(s), onderhoud, vervanging van banden, verzekering en wegenbelasting zijn inbegrepen (Full Operational Lease)
- Een vast bedrag per maand, dus eenvoudig te budgetteren
- Ideaal als voorloopauto, bij proeftijd werknemer of bij projectmatige mobiliteitsbehoefte
- Voor startende ondernemers (geen langdurige verplichting)
- ZZP’ers die tijdelijk mobiliteit nodig hebben (bijvoorbeeld voor een opdracht waarbij tijdelijk 1 of meerdere auto’s nodig zijn).