Meer dan 10 jaar online autolease expert!

Op zoek naar een leaseauto?

Leaseauto overnemen
Klantbeoordelingen 9.3 100% van onze klanten beveelt ons aan! Lees de reviews »

Prive lease

Prive lease – ook wel private lease genoemd – is een vorm van autolease die steeds populairder wordt onder particulieren. De zakelijke markt is decennia lang bekend met operational of financial lease. De prive lease markt is tegenwoordig bezig met een opmars. De particuliere markt raakt steeds bekender en vertrouwder met het leasen van een auto. Maar wat houdt prive lease nu precies in?

Banner Prive Lease

 

 

 

 

Bij de zoektocht naar een nieuwe auto is de keuze tussen het kopen of financieren van een nieuwe of tweedehands auto tegenwoordig uitgebreid met de mogelijkheid van prive leasing.

In plaats van te investeren in een nieuwe auto, wordt deze prive operational geleaset. Alle service leasecomponenten kunnen hierbij zijn opgenomen, zoals reparatie(s), onderhoud, vervanging van banden, verzekering, wegenbelasting en eventueel vervangend vervoer. Bij private lease is men verzekerd van onbezorgde mobiliteit tegen een vast leasebedrag per maand, precies zoals we dat gewend zijn bij de zakelijke full operational lease variant.

De looptijden bij private lease variëren tussen de 36 en 60 maanden. Na de contractperiode wordt de leaseauto ingeleverd en kan men besluiten om de auto tegen de marktconforme restwaarde alsnog te kopen of een nieuwe auto te leasen.

Een aantal trends zorgen ervoor dat prive lease toegankelijker wordt. Eén van die trends is dat een auto steeds minder als persoonlijk bezit wordt ervaren. Niet het eigendom, maar het gebruik zonder zorgen en flexibiliteit, waaronder het wisselen van auto, wordt steeds belangrijker. Daaraan verbonden is het kostenplaatje van belang. Elke maand een vast leasebedrag voorkomt verrassingen bij onderhoud en reparatie. Tegenwoordig is de afweging van private lease daarom een serieuze optie bij de aanschaf van een auto.

Wat zijn de voordelen

Het is goed mogelijk dat het financieel aantrekkelijker is om een auto prive te leasen. Enerzijds door de gespreide betaling (bij het kopen van de auto is men doorgaans het geld in één klap kwijt) en anderzijds omdat de totale kosten bij prive lease omgerekend lager kunnen uitvallen. Ook is het mogelijk om de huidige auto te verkopen en daarna een nieuwe auto prive te leasen. De opbrengst van de huidige auto wordt bij inzet van de prive leaseauto in één keer uitgekeerd en zorgt voor extra financiële ruimte. Informeer naar de mogelijkheden hiervoor.

Alle voordelen op een rij:

  • Geen investering
  • Rijden in een nieuwe auto
  • Lease prive voor een vast bedrag per maand
  • Positief effect op de maandlasten wegens gespreide betaling
  • Onderhoud, reparatie, banden, verzekering en wegenbelasting zijn inbegrepen

Verschil zakelijk en private leasen

Bij prive leasing zijn een aantal zaken anders dan bij zakelijke operational leasing. Naast het verschil in de getoonde tarieven (BTW vermelding) is de fiscale bijtelling er hier ook één van. Wanneer men een auto prive leaset, dan is er geen sprake van bijtelling. Dit is bij zakelijk leasen wel het geval, indien er meer dan 500 kilometer per jaar prive wordt gereden in de (lease)auto.

Ook de voorwaarden verschillen. Bij private lease heeft men te maken met consumenten wetgeving en het huurrecht voor particulieren. Anders dan de mantelovereenkomst bij zakelijk leasen. De opzet is verder veelal hetzelfde.

LeasecarXchange maakt het u gemakkelijk door de scherpste prive lease deals op een rijtje te zetten.

Dit zijn de meest populaire auto’s. Bekijk nu het aanbod en laat ons weten in welke auto u wilt rijden.

 

"Met onze persoonlijke aanpak is een passende oplossing gegarandeerd!"

Heeft u vragen?


info@leasecarxchange.nl


Delen en bewaren

Slimmer leasen met LeasecarXchange

Is het niet handig om al uw lease zaken bij één partij onder te brengen? Dat kan bij LeasecarXchange. Wilt u een (nieuwe) leaseauto samenstellen en bestellen? Of liever een shortlease auto voor een kortere periode?

Wilt u snel én voordelig rijden met een leuke bonus? Dan hebben wij een ruim aanbod van occasion lease auto's.

U vindt gegegarandeerd wat u zoekt bij LeasecarXchange. De totaalaanbieder op het gebied van autolease. Onafhankelijk advies en begeleiding van A tot Z met scherpe tarieven.

Slimmer leasen doet u met LeasecarXchange!

Leaseauto overnemen

Waarom anderen kiezen voor LCX?

Wat zeggen anderen over ons?

Patrick Orbon"Men doet wat men zegt! Perfecte service en afhandeling"
Erik Pas"Meerdere keren geleast. Staan altijd klaar om te helpen. Ze zijn snel en flexibel"
Nathalie Doran"Ik ben al een flink aantal jaren klant. Telkens naar volle tevredenheid"

De Nederlandse totaalaanbieder