Meer dan 10 jaar online autolease expert!

Op zoek naar een leaseauto?

Leaseauto overnemen
Klantbeoordelingen 9.3 100% van onze klanten beveelt ons aan! Lees de reviews »

Particulier leasen

Particulier leasen, vooral bekend onder de naam “prive lease” is tegenwoordig erg populair. In tegenstelling tot het gebruikelijke zakelijk leasen, is particuliere lease zoals in de naam al blijkt, gericht op de particuliere markt.

Banner Prive Lease

Wanneer er als particulier behoefte is aan mobiliteit dan zijn er een aantal opties. De meest voor de hand liggende optie was altijd het kopen van een auto, al dan niet gefinancierd. Tot een aantal jaar geleden kwam het leasen als particulier nauwelijks voor. Steeds meer leasemaatschappijen bieden nu “prive lease” aan waardoor de bekendheid toeneemt en daarmee ook de populariteit.

Er wordt een leasecontract afgesloten tussen de particulier en de leasemaatschappij. Hierbij wordt vooraf bepaald welke auto er geleaset wordt, hoeveel maanden de leaseauto gaat rijden, de jaarkilometrage en de accessoires en opties. Aan de hand van een calculatie wordt er daarna een (maandelijks) leasebedrag bepaald. De looptijden van een leasecontract variëren van 36 tot 60 maanden.

Het is financieel toegankelijk om een (nieuwe) auto te leasen. Mede vanwege de spreiding van de betaling in maandtermijnen. Alle service leasecomponenten kunnen hierbij zijn opgenomen, zoals reparatie(s), onderhoud, vervanging van banden, verzekering, wegenbelasting en eventueel vervangend vervoer.

Eén van de redenen dat particulier leasen in populariteit toeneemt is het feit dat de auto steeds minder als persoonlijk bezit wordt ervaren. Flexibiliteit en het gemak wordt steeds belangrijker. Zo willen berijders sneller kunnen wisselen van auto en zich geen zorgen hoeven te maken bij reparaties en onderhoud.

Voordelen

Het is financieel aantrekkelijk is om een auto particulier te leasen. Enerzijds door de gespreide betaling (bij het kopen van de auto is men doorgaans het geld in één klap kwijt) en anderzijds omdat de totale kosten bij particulier leasen omgerekend lager kunnen uitvallen. Ook is het mogelijk om de huidige auto te verkopen en daarna een nieuwe auto te leasen. De opbrengst van de huidige auto wordt bij inzet van de prive leaseauto in één keer uitgekeerd en zorgt voor extra financiële ruimte. Informeer naar de mogelijkheden hiervoor.

Er wordt geen schuld geregistreerd en daardoor is er ook geen sprake van een Bureau Krediet Registratie (BKR).

Alle voordelen op een rij:

  • Geen investering
  • Rijden in een nieuwe auto
  • Particulier leasen voor een vast bedrag per maand
  • Positief effect op de maandlasten wegens gespreide betaling
  • Onderhoud, reparatie, banden, verzekering en wegenbelasting zijn inbegrepen

Verschil met zakelijk

Bij particulier leasen zijn een aantal zaken anders dan bij zakelijke operational leasing. Naast het verschil in de getoonde tarieven (BTW vermelding) is de fiscale bijtelling er hier ook één van. Wanneer een particulier een auto leaset, dan is er geen sprake van bijtelling. Dit is bij zakelijk leasen wel het geval, indien er meer dan 500 kilometer per jaar prive wordt gereden in de (lease)auto.

Ook de voorwaarden verschillen. Als particulier heeft men te maken met consumenten wetgeving en het huurrecht voor particulieren. Anders dan de mantelovereenkomst bij zakelijk leasen. De opzet is verder veelal hetzelfde.

LeasecarXchange maakt het u gemakkelijk door de scherpste particulier lease deals op een rijtje te zetten.

Dit zijn de meest populaire auto’s. Bekijk nu het aanbod en laat ons weten in welke auto u wilt rijden.

Wij informeren u graag en gaan meteen aan de slag voor u!

"Met onze persoonlijke aanpak is een passende oplossing gegarandeerd!"

Heeft u vragen?


info@leasecarxchange.nl


Delen en bewaren

Slimmer leasen met LeasecarXchange

Is het niet handig om al uw lease zaken bij één partij onder te brengen? Dat kan bij LeasecarXchange. Wilt u een (nieuwe) leaseauto samenstellen en bestellen? Of liever een shortlease auto voor een kortere periode?

Wilt u snel én voordelig rijden met een leuke bonus? Dan hebben wij een ruim aanbod van occasion lease auto's.

U vindt gegegarandeerd wat u zoekt bij LeasecarXchange. De totaalaanbieder op het gebied van autolease. Onafhankelijk advies en begeleiding van A tot Z met scherpe tarieven.

Slimmer leasen doet u met LeasecarXchange!

Leaseauto overnemen

Waarom anderen kiezen voor LCX?

Wat zeggen anderen over ons?

Patrick Orbon"Men doet wat men zegt! Perfecte service en afhandeling"
Erik Pas"Meerdere keren geleast. Staan altijd klaar om te helpen. Ze zijn snel en flexibel"
Nathalie Doran"Ik ben al een flink aantal jaren klant. Telkens naar volle tevredenheid"

De Nederlandse totaalaanbieder