Meer dan 10 jaar online autolease expert!

Veel gestelde vragen

Privé lease

Wat is prive lease?

Prive lease - ook wel private lease genoemd - is een vorm van autolease, waarbij het mogelijk is om als particulier een auto full operational te leasen. Tot voor kort was een auto leasen alleen gebruikelijk voor de zakelijke markt. Prive lease neemt toe in populariteit en geniet steeds meer bekendheid.

Wie is bij prive lease de eigenaar van de auto?

De leasemaatschappij is juridisch eigenaar.

Voor wie is prive lease geschikt?

Wanneer er (direct) behoefte is aan mobiliteit en er geen financiële ruimte is om te investeren, is prive lease de beste optie. Zo rijdt u snel in een nieuwe of jong gebruikte auto. U kunt de auto samenstellen naar uw eigen wensen.

Wat is het verschil tussen prive en zakelijk leasen?

Bij prive leasing zijn een aantal zaken anders dan bij zakelijke leasing. Naast een verschil in de getoonde tarieven (BTW vermelding), is de bijtelling er hier ook één van. Wanneer men een auto privé leaset, dan is er geen sprake van bijtelling. Dit is bij zakelijk leasen wel het geval.

Ook de voorwaarden verschillen. Bij private lease heeft men te maken met consumenten wetgeving en het huurrecht voor particulieren. Anders dan de mantelovereenkomst bij zakelijk leasen.

Kom ik in aanmerking voor prive lease?

Bent u particulier en heeft u inkomen uit een loondienst of als ondernemer, dan komt u in aanmerking voor prive lease. Uiteraard volgt er wel een kredietcheck om te kijken of u kunt voldoen aan de financiële plichten.

Kan ik mijn huidige auto inruilen?

Dit is in veel gevallen mogelijk. U kunt dan bij inzet van de prive leaseauto uw oude auto inruilen tegen een van te voren afgesproken vergoeding. Neem hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.

Wat is er inbegrepen in het leasetarief?

Bij prive lease wordt de auto geleaset inclusief leasecomponenten als reparatie(s), onderhoud, vervanging van banden, verzekering, wegenbelasting en vervangend vervoer.

Dien ik rekening te houden met bijtelling?

Nee, dit is niet van toepassing bij prive lease.

Kan ik het contract tussentijds beëindigen?

Dit is mogelijk, maar u dient dan rekening te houden met voortijdige beëindigingskosten. Deze kosten zijn afhankelijk van de resterende looptijd, het verschil in handelswaarde en de gecalculeerde boekwaarde en boeterente.

Om minder risico te lopen, is het mogelijk om u te verzekeren bij ontslag. Dit geldt voor inkomen uit loondienst. U betaalt een extra maandbedrag, maar bij ontslag kunt u de auto kosteloos inleveren indien gewenst. Dit geldt overigens niet bij alle modellen.

Wat zijn de voordelen van prive leasing?
  • Geen investering
  • Rijden in een nieuwe auto
  • Een vast bedrag per maand
  • Positief effect op de maandlasten wegens gespreide betaling
  • Onderhoud/reparatie(s), verzekering en wegenbelasting zijn inbegrepen
  • Kan financieel aantrekkelijker zijn dan kopen
Welke informatie hebben jullie nodig om een aanvraag in gang te zetten?

Om e.e.a. voorspoedig voor u te kunnen afhandelen, verzoeken wij de volgende informatie t.b.v. de financiële acceptatie paraat te hebben:

  • Kopie salarisstrook (niet ouder dan 2 maanden), indien ondernemer, meest recente IB60
  • Kopie legitimatiebewijs/paspoort digitaal
  • NAW gegevens van berijder + kopie rijbewijs (beide kanten) digitaal
  • Indien van toepassing; verklaring schadevrije jaren
Mijn vraag staat hier niet bij, wat nu?

Neem contact met ons op per mail of telefoon en wij helpen u graag verder.