Meer dan 10 jaar online autolease expert!

Veel gestelde vragen

Leaseauto aanbieden

Wat houdt een overname van een leasecontract in?

Een overname van een leasecontract is het overdragen van de leaseauto én het leasecontract aan een andere partij, die het leasecontract voor de resterende looptijd gaat uitdienen. Het overnemen van een leasecontract biedt veel voordelen. De aanbieder is van zijn overtallige leaseauto af en hoeft geen hoge afkoopsom aan de leasemaatschappij te betalen.

De overnemende partij kan direct rijden, heeft een leaseauto met een kortere looptijd, een lagere maandlast en in veel gevallen een overnamebonus in de vorm van geld. Dus in alle gevallen een win-win situatie!

Waarom uw leaseauto aanbieden op LeasecarXchange?

Een leaseauto die stil staat kost u onnodig veel geld. Uiteraard kunt u de leaseauto inleveren bij de leasemaatschappij, maar hier gaan altijd flinke afkoopsommen mee gepaard. Met het vinden van een overnamekandidaat via LeasecarXchange kunt u een hoop geld besparen.

Natuurlijk kunt u ook uw leaseauto aanbieden als u op uw huidige leaseauto bent uitgekeken, of als u om een andere reden van uw leasecontract af wilt.

Wat is de toegevoegde waarde van LeasecarXchange?

Wij bemiddelen actief en helpen u ook met de overdracht van de leaseauto en het leasecontract. Vragen en opmerkingen van geïnteresseerden lopen allemaal via ons. Hier heeft u dus helemaal geen omkijken naar. Door onze ruime ervaring en contacten bent u bij ons aan het goede adres.

Hoe heb ik de meeste kans om een overnamekandidaat te vinden voor mijn leaseauto?

Om de kans op de overname van uw leasecontract zo groot mogelijk te maken, moet u de onderstaande richtlijnen aanhouden:

 • Vul het aanmeldingsformulier zo volledig mogelijk in
 • Maak een aantal duidelijke foto’s in landscape (liggend) formaat van het interieur & exterieur (liefst schoon) van de leaseauto en plaats deze bij uw advertentie (maximaal 3 foto’s). U kunt meer foto's sturen via de mail naar info@leasecarxchange.nl
 • Stel een overnamebonus ter beschikking (advies/richtlijn: 30 – 50% van de afkoopsom die u zou moeten betalen aan de leasemaatschappij om van het leasecontract af te komen). Dit is overigens niet verplicht.
 • Geef eventuele wijzigingen tijdig aan ons door
Kunnen alle leaseauto’s voor overname worden aangeboden via LeasecarXchange?

Alleen operational- en financial leaseauto’s worden geplaatst op onze website. Bij financial lease is de kans wel gering om een leasecontract succesvol over te dragen.

Hoe lang duurt het voordat er een overnamekandidaat gevonden is?

Dit is afhankelijk van o.a. de volgende factoren:

 • Hoe geliefd is betreffende leaseauto bij het publiek? (merk, type en uitvoering van de auto)
 • Hoe lang loopt het leasecontract nog? (resterend aantal maanden)
 • Hoe hoog is het leasebedrag? (maandtermijn of leaseprijs)
 • Hoe hoog is de door u uitgeloofde overnamebonus?
  NB: De hoogte van de overnamebonus is doorslaggevend voor het welslagen van een eventuele overdracht
 • Duidelijke foto’s van het interieur & exterieur (van een schone leaseauto)
Hoe werkt een overnamebonus?

De overnamebonus is het bedrag dat de aanbiedende partij (oude lessee) aanbiedt, om het voor de overnemende partij (nieuwe lessee) extra aantrekkelijk te maken de aangeboden leaseauto over te nemen. Dit bedrag wordt gecrediteerd aan de nieuwe lessee partij na overdracht van de leaseauto en het leasecontract.

De nieuwe lessee ontvangt het bedrag dat op de website vermeld staat bij de leaseauto.

Wat kost het om een leaseauto aan te melden?

Het aanmelden van een leaseauto is geheel GRATIS. Wij werken op basis van no cure no pay. De leaseauto mag net zo lang op onze website blijven staan totdat wij een geschikte overnamekandidaat hebben gevonden. Voor het overdragen van een leaseauto en leasecontract vragen wij een bemiddelingsvergoeding (succesfee). De hoogte van deze bemiddelingsvergoeding bedraagt € 750,- excl. BTW.

Op het moment dat wij een overnamekandidaat (nieuwe lessee) voor uw leaseauto hebben gevonden en wij akkoord hebben gekregen van de leasemaatschappij, factureren wij u de door u geboden overnamepremie(indien van toepassing). Als uw leaseauto en leasecontract daadwerkelijk is overgedragen, crediteren wij deze premie aan de nieuwe lessee.

Wat doet LeasecarXchange?

LeasecarXchange is al meer dan 10 jaar online actief en gaat:

 • Uw leaseauto online promoten
 • Uw leaseauto aanbieden aan onze relaties
 • Uw leaseauto delen via de verschillende social media kanalen
 • Uw leaseauto meenemen in onze maandelijkse nieuwsbrief

Zodra iemand serieus interesse toont in uw leaseauto, nemen wij direct contact met u op. LeasecarXchange draagt zorg voor de gehele verdere afhandeling van een eventuele overname.

Hoe kom ik tot de juiste overnamebonus?

Voordat u uw leasecontract c.q. leaseauto op LeasecarXchange plaatst, is het aan te raden eerst de afkoopsom van het leasecontract op te vragen bij uw leasemaatschappij. Wij adviseren 30-50% van deze afkoopsom als overnamebonus te nemen. De hoogte van de overnamebonus draagt bij aan het welslagen van een eventuele transactie.

Werken alle leasemaatschappijen mee aan een overname?

Zo goed als alle leasemaatschappijen werken mee aan de overname van uw leasecontract, maar het is raadzaam dit van tevoren even bij uw leasemaatschappij te checken.

Zijn er kosten verbonden aan de overdracht vanuit de leasemaatschappij?

De kosten van de overdracht zijn verschillend per leasemaatschappij. Uiteraard heeft de leasemaatschappij ook kosten aan de overdracht, omdat er toch nogal wat administratief werk bij komt kijken. Desondanks verlenen de meeste leasemaatschappijen deze service vaak gratis. Om dit zeker te weten zult u ook dit even na moeten gaan bij uw leasemaatschappij.

Mijn vraag staat hier niet bij, wat nu?

Neem contact met ons op per mail of telefoon en wij helpen u graag verder.