Meer dan 10 jaar online autolease expert!

Op zoek naar een leaseauto?

Leaseauto overnemen
Klantbeoordelingen 9.3 100% van onze klanten beveelt ons aan! Lees de reviews »

Auto leasen

Auto leasen? Dan bent u bij LeasecarXchange op het juiste adres. Wanneer er behoefte is aan mobiliteit in een onderneming, dan komt de mogelijkheid om een auto te leasen al snel ter sprake. In veel gevallen is het leasen van een auto een veel gebruikte vorm van mobiliteit. Maar wat houdt een auto leasen nu precies in en welke verschillende mogelijkheden zijn er?

Vrijwel iedere onderneming heeft mobiliteitsbehoefte. Of het nu gaat om woon-werk verkeer, bezoeken van klanten of vervoeren van goederen, men moet van A naar B kunnen. Het liefst in een representatieve wagen. Maar vaak is het voor de (startende) ondernemer of werkgever lastig om een representatieve auto aan te schaffen vanwege de hoge investeringskosten.

Er zijn twee opties: een auto kopen of een auto leasen.
Waarom een auto leasen?

Zoals eerder beschreven is het kopen van nieuwe of jong gebruikte auto(‘s) voor veel bedrijven een forse investering. Om werkkapitaal en liquiditeit intact te houden, is een auto leasen de enige optie. De onderneming profiteert zo van een representatieve auto zonder een (hoge) investering vooraf. Wel is het verstandig om, als het om leasen gaat, rekening te houden met een aantal aspecten.


Aandachtspunten bij auto leasen
Bij het leasen van een auto komt wel het één en ander kijken. Het is zaak om allereerst te kijken welke lease vorm het beste bij de situatie past. Daarnaast is het zaak om het leasebudget te bepalen. Het is hierbij belangrijk om rekening te houden met de keuze van het automerk (is de auto waardevast?), motortype (is de auto zuinig in gebruik?) en de uitvoering (wat moet er wél op en wat niet?).

Voor de berijder van de lease auto is de fiscale bijtelling van groot belang. Aan de hand van deze (persoonlijke) voorkeuren gaat u dan op zoek naar een passende leaseauto.
Welke leasevormen zijn er?

Er zijn een aantal verschillende leasevormen:

  • Full operational lease
  • Netto operational lease
  • Shortlease
  • Financial lease
  • Privé lease

Full operational lease

De meest voorkomende manier van leasen is de “full operational lease”. Bij deze vorm leaset men een auto, waarbij alle service- en leasecomponenten zijn inbegrepen, zoals: reparatie, onderhoud, vervanging van banden, verzekering, wegenbelasting, vervangend vervoer en eventueel uitgebreid met winterbandregeling en brandstofvoorschot.

Dit is de meest complete manier van auto leasen en het wordt als prettig ervaren vanwege het gebruiksgemak.

Bij “full operational lease” wordt de auto na de leaseperiode weer bij de leasemaatschappij ingeleverd.
Netto operational lease

Toch zijn er situaties waarin “netto operational lease” een betere optie is, omdat de ondernemer bijvoorbeeld zijn/haar verzekering, reparaties en onderhoud liever zelf wil regelen. Het is gebruikelijk, dat de leaseauto bij “netto operational lease” aan het einde van de leaseperiode voor de gecalculeerde en van te voren afgesproken restwaarde wordt overgenomen.

Shortlease

Wanneer er behoefte is aan mobiliteit voor een korte periode, dan is “shortlease” een zeer geschikte optie. Bij shortlease kan de leaseauto al na 1 maand per dag worden opgezegd. Dit is ideaal bij werknemers in hun proeftijd of in situaties waar projectmatig of tijdelijk een auto nodig is. Shortlease wordt altijd aangeboden op basis van full operational lease. Deze manier van auto leasen zorgt voor meer flexibiliteit.

Financial lease

Financial lease” of financiële leasing is een vorm van financiering met de auto als onderpand. Op basis van de investering, een vast rentepercentage, een overeengekomen looptijd en eventueel een slottermijn wordt de hoogte van de maandtermijn bepaald. Gedurende de leaseperiode heeft de financier het eigendomsvoorbehoud en is hiermee juridisch eigenaar van de leaseauto.

Omdat de auto economisch eigendom is van de contractant (lessee), moet de leaseauto wel geactiveerd worden op de balans en worden de geldende fiscale voordelen genoten. Na de leaseperiode en/of het voldoen van alle openstaande leasetermijnen en eventuele slottermijn, wordt de auto juridisch eigendom van de lessee.
Prive lease
De naam zegt het al, “prive lease” is geen zakelijke, maar een particuliere manier van leasen. Bij privé leasing is men verzekerd van onbezorgde mobiliteit tegen een vast leasebedrag per maand, precies zoals we dat gewend zijn bij de zakelijke full operational lease variant.

De looptijden bij private lease variëren tussen de 12 en 60 maanden.

Na de contractperiode wordt de leaseauto ingeleverd en kan men besluiten om de auto tegen de marktconforme restwaarde alsnog te kopen of een nieuwe auto te leasen.
Voordelen van auto leasen
Een auto leasen heeft vele voordelen, mits men goed op de hoogte is van wat hierbij komt kijken. Hieronder nog een opsomming van alle voordelen:

  • Geen investering, dus betere liquiditeit
  • Snel en representatief rijden in een nieuwe of jong gebruikte auto
  • Eenvoudig te budgetteren vast bedrag per maand
  • Onbezorgd rijplezier
  • Voor elke situatie een passende leasevorm

Een auto leasen is een aangelegenheid, waarbij het één en ander komt kijken. Met 15 jaar ervaring in de leasebranche helpen wij u daarbij graag.

Heeft u vragen wat betreft het leasen van een auto? Wij staan u graag te woord!

Neem contact met ons op voor verdere informatie.

"Met onze persoonlijke aanpak is een passende oplossing gegarandeerd!"

Heeft u vragen?


info@leasecarxchange.nl


Delen en bewaren

Slimmer leasen met LeasecarXchange

Is het niet handig om al uw lease zaken bij één partij onder te brengen? Dat kan bij LeasecarXchange. Wilt u een (nieuwe) leaseauto samenstellen en bestellen? Of liever een shortlease auto voor een kortere periode?

Wilt u snel én voordelig rijden met een leuke bonus? Dan hebben wij een ruim aanbod van occasion lease auto's.

U vindt gegegarandeerd wat u zoekt bij LeasecarXchange. De totaalaanbieder op het gebied van autolease. Onafhankelijk advies en begeleiding van A tot Z met scherpe tarieven.

Slimmer leasen doet u met LeasecarXchange!

Nieuwe leaseauto samenstellen Leaseauto overnemen

Waarom anderen kiezen voor LCX?

Wat zeggen anderen over ons?

Patrick Orbon"Men doet wat men zegt! Perfecte service en afhandeling"
Erik Pas"Meerdere keren geleast. Staan altijd klaar om te helpen. Ze zijn snel en flexibel"
Nathalie Doran"Ik ben al een flink aantal jaren klant. Telkens naar volle tevredenheid"

De Nederlandse totaalaanbieder